Waar moet u op letten bij glasblokken?

Glazen bouwstenen worden net als vensterglas gemaakt in een grote fabriek met een reuzachtige oven. In deze oven worden de ingrediënten gedaan die het glas vormen bij de nodige verhitting. Enkele fabrieken doen dit echt met de glas ingrediënten en andere fabrieken doen dit deels met recycle glas. Zodra er recycle glas wordt gebruikt is de kans op kleur verschil per productie aanwezig. Deze kleurverschillen komen pas aan het licht wanneer de glazen bouwsteen wand staat...

Wij willen u waarschuwen voor de productie uit 'niet europeese' landen. Deze staan bekend om hun onzuivere glaskleuren en grotere maat afwijkingen dan dat wij hier toelaatbaar vinden. Pas dus op als u deze stenen aanschaft om teleurstelling te voorkomen.

Waar dient u op te letten bij het aanschaffen van glazen bouwstenen? 

- De stenen dienen in dozen te zitten. (diverse bouwmarkten leveren de glazen bouwstenen vaak los) Zodra de stenen in de auto staan en tegen elkaar aan tikken of wiebelen, springen de glas splinters er vanaf...
- Zorg ervoor dat alle glazen bouwstenen van 1 en hetzelfde pallet komen. 
- Controleer de productiecodes die op de glazen bouwstenen staan.
- Indien u gebruikte stenen van bijvoorbeeld marktplaats koopt zijn deze vaak verwerkt geweest waardoor de kalk/verf laag beschadigd is. Als de stenen verwerkt zijn, ziet u de mortel door de kalklaag heen. Dit geeft een vlekkerig effect.
Vaak worden er lijmpakketten aangeboden die niet met de juiste lijm geleverd worden. Let op; glazen bouwstenen lijmen met siliconen lijm kan, maar siliconen lijm blijft altijd flexibel waardoor uw wand nooit stevig blijft staan. Lijmpakketten van Seves of Blocklock zijn wél geschikt voor het juist verwerken met de montage lijm die de fabrikant bij deze snelbouwsystemen levert. Let hierbij wel op of u stenen uit de BASIC of DESIGN collectie heeft.

Kortom: koop nieuwe stenen van bekende merken zoals Bormioli Rocco, Vitrablok, Solaris en Vetroarredo. In veel gevallen geldt: goedkoop is duurkoop. Glasblok.nl levert al jaren betrouwbare stenen van de beste kwaliteit.